Vet verliezen en toch sterker worden

Tegelijkertijd eten voor kracht en gewichtsverlies is lastig, maar niet onmogelijk. Probeer ongeveer 500 kcal per dag minder te eten dan je verbrandt, of eet iets minder en train wat meer. De kunst is vast te houden aan je plan. Probeer de volgende technieken.

1. Train regelmatig en sla geen trainingen over. Krachttraining bouwt spieren op. Teveel cardio-training vermindert de spieropbouw.

2. Breng kleine veranderingen aan in je menu. Wees realistisch. Wat is "probleemvoedsel" voor je? Haal dat eruit en probeer een gezonder alternatief te vinden. Neem bijvoorbeeld fruit met een klein handje ongezouten en ongebrande nootjes in plaats van een (ontbijt)koek/eierkoek. 

3. Eet vaker en neem kleinere porties, om meer kcal te verbranden, en zorg ervoor dat de maaltijden gezond zijn. Ontbijt om je stofwisseling op gang te brengen en je bloedsuikerspiegel niet teveel te laten zakken. Eet 's avonds niet te laat, tenzij je net hebt getraind. Dan is een kleinere maaltijd geschikt om de koolhydraten en de eiwitten weer aan te vullen.

voedingsadviesjeroenpt.jpg

4. Honger jezelf niet uit. Als je je voedselinname drastisch vermindert, zul je voornamelijk je net opgebouwde spiermassa gebruiken als brandstof. En je zult zien dat je erg aankomt wanneer je een keertje wèl (te)veel eet.

5. Groenten bevatten weinig kcal en juist veel mineralen en vitaminen. Die heb je nodig om fit te blijven en lichaamsprocessen goed te laten verlopen. Maak ze onderdeel van elke maaltijd. In ieder geval meer dan 300 gram per dag.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact met me op.

Groetjes Jeroen PT

Personal Training Haarlem en omstreken.